Mentori
  • Natalia SPÎNU
    Director al Institutului European de Studii Politice din Moldova (IESPM), fost șef al Centrului de Securitate Cibernetică (CERT-GOV) din cadrul I.P. „Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică” cu o experiență de peste 10 ani în domeniul securității cibernetice și în multe arii ale acestuia, precum: managementul proiectelor TIC; dezvoltarea strategiei TIC; implementarea și auditul securității informațiilor; dezvoltarea politicii de securitate TIC.

    Natalia Spinu este Director al Institutului European pentru Studii Politice din Moldova (IESPM), fost Șef al Centrului de Securitate Cibernetică (CERT-Gov, 2012-2022) și fondatoare a "Moldova Cyber Week", eveniment pe care l-a organizat timp de 9 ediții consecutiveDe asemenea activează în calitate de Expert în Securitate Cibernetică pentru proiecte UE cât și Consultant în cadrul ITU. Recunoscută internațional prin premiile Top 40 Under 40 în Securitate Cibernetică și Women Cyber Leaders 2024, precum și distinsă cu titlul "Femeia Anului 2024" la categoria Top Manager de către revista "Aquarelle". Deține trei diplome de Master - în Securitate Internațională și Europeană (Universitatea Geneva), Securitate Cibernetică (Universitatea West Attica) și Informatică și Securitate Cibernetică (UTM), precum și diverse certificări profesionale în domeniul securității cibernetice.
  • Doina IEPURAȘ
    Profesionist respectat în domeniul tehnologiei, cu peste 25 de ani de experiență în domeniu. Este absolventă a Universității Drexel, deținând o diplomă de Master în Inginerie Software. În timpul activității sale la Comcast, a ocupat multiple poziții de conducere tehnică în cadrul organizației de securitate. În prezent, ocupă funcția de Director Senior pentru Confidențialitate și Protecția Datelor și este responsabilă pentru strategiile generale de protecție a datelor și dezvoltarea produselor.
  • Claudia Anamaria IOV
    Doctor în Geopolitică, Relații Internaționale și Studii Europene, este Lector universitar la Departamentul de Studii Internaționale și Istorie Contemporană al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, România. Predă cursuri despre securitatea europeană, problematica minorităților naționale și etnice, protocol și etichetă diplomatică, securitate societală, politici publice comparate, leadership și managementul echipei. Din 2018 este membră a Școlii Doctorale Europene privind Politica de Securitate și Apărare Comună, la Colegiul European de Securitate și Apărare (ESDC) din Bruxelles. Din 2014 organizează Conferința Internațională "Dinamica Migrației și Noi Tendințe în (In)Securitatea Europeană", ajunsă la a unsprezecea ediție, devenind astfel o tradiție la Universitatea Babeș-Bolyai, reunind specialiști de talie mondială, profesori, tineri cercetători și studenți din întreaga lume. Este profesor Jean Monnet. Din 2022 este membră a Rețelei Academiilor de PI (NIPA), (Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală, EUIPO, Alicante).
  • Ion-Mihai DANȚIȘ
    Mihai Danțiș este un expert în securitate informațională și managementul proiectelor, cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu. Deține un Master în Inginerie în domeniul Securității Informației la Facultatea de Calculatoare, Informatică și Microelectronică (UTM).
    Detine diverse certificări prestigioase precum CISM, CISA, CGEIT și CDPSE de la ISACA. Expertiza sa este consolidată prin certificările de Lead Auditor pentru ISO 27001 și ISO 22301, precum și prin specializarea în managementul riscurilor (ISO 31000).
    Este trainer acreditat pentru o gamă largă de standarde ISO, incluzând ISO 20000, 22301, 27001, 27005, 27032, 27035, 27701 și 31000.
    În domeniul protecției datelor, deține multiple certificări DPO de la organizații recunoscute (PECB, TÜV și Ministerul Educației), precum și certificarea CDPSE.
    Experiența sa în managementul proiectelor este validată prin certificările PRINCE2 și Project Management.
    De-a lungul carierei, Mihai a inițiat, dezvoltat și condus numeroase programe de securitate a informațiilor în calitate de Chief Information Security Officer, fiind responsabil cu protecția datelor și managementul proiectelor IT pentru diverse organizații.
    În prezent, își împărtășește expertiza în calitate de trainer și cyber educator, contribuind la dezvoltarea următoarei generații de profesioniști în securitate informațională.
  • Ivana ARAPU
    Head of Corporate Security şi Data Protection Oficer, Orange Moldova. Peste 12 ani de experiență în domeniul comunicațiilor electronice și tehnologiei informației
  • Larisa Găbudeanu

    Este un profesionist în domeniul securității cibernetice și protecția datelor personale, în prezent în cadrul unei bănci parte dintr-un grup regional din Europa. Este autor/coautor al mai multor cărți, inclusiv despre Tehnologia informației și managementul riscului de confidențialitate, autor de articole stiintifice, lector invitat și vorbitor la conferințe naționale și internaționale. De asemenea, are o vastă experiență ca avocat într-o firmă internațională de avocatură, consilierea clienților internaționali și coordonarea proiectelor legate de dreptul bancar, dreptul IT, criminalitatea cibernetică și probleme de protecție a datelor.
  • Alexandru Bordea
    ‌Business trainer, consultant cu 17 ani experiență;
    Peste 5.000 de antreprenori consultați si peste 300 companii împachetate; peste 35000 de participanți la instruiri.
    Peste 180 de antreprenori în programul de mentorat;
    Fondator BRIDGE, Evenda si cofondator AngryBusiness.
  • Zinaida TOACĂ
    Doctor in economie, conferențiar universitar., decanul facultății Tehnologii Informaționale si Statistica Economica. Posedă experiență vastă în predare, cercetare științifică și management universitar. A fost implicată activ în elaborarea standardelor de calificare pentru programele de studii Econometrie si Statistică Economică, Cibernetică și Informatică Economică, contribuind la alinierea acestora la cerințele pieței muncii și la standardele naționale și internaționale. În calitate de conferențiar universitar și decan al Facultății de Tehnologii Informaționale și Statistică Economică de la Academia de Studii Economice din  Moldova, a contribuit semnificativ la dezvoltarea programelor de studiu și la crearea unui mediu academic de înaltă calitate. In calitate de cercetător științific a participat in proiecte științifice la care prin utilizarea metodelor econometrice, a contribuit la dezvoltarea de modele și strategii pentru analiza și prognoza indicatorilor macroeconomici, evaluarea competitivității economice și studierea impactului migrației asupra economiei Republicii Moldova
  • Lucia GUJUMAN
    Conferentiar universitar at ASEM, Șef Departament Tehnologii Informaționale și Management al Informației, ASEM este implicată activ în promovarea inovației și în formarea viitorilor specialiști în domeniul IT și securității cibernetice. Passionată de educație și cercetare, ea contribuie la dezvoltarea unor programe academice care răspund nevoilor actuale ale industriei, având o viziune orientată spre viitorul tehnologic.
  • Ecaterina GAMURAR
    Lector în TIC (Tehnologia Informației și Comunicațiilor), Expert IT, Master în Antreprenoriat și Piața Europeană la Facultatea Jean-Monnet, Universitatea Paris XI, Franța, Șef al Secției Resurse Web din cadrul Direcției Generale de Tehnologii Informaționale și Comunicații, deținătoare a Certificatului de absolvire pentru Fundamentele Marketingului Digital și E-commerce.
  • Maria CAPCELEA
    Expertă în IT, doctor, conf. univ., Departamentul de Informatică, Facultatea de Matematică și Informatică,  şef secţie la IŞE; cercetător ştiinţific superior, Institutul de Matematică şi Informatică „Vladimir Andrunachievici”, USM. Domenii de interes științific: Criptologie și Securitatea Informației; Autoare a peste 8 manuale universitare în domeniul Criptografiei și Securității Informației
  • Olga CERBU
    Expertă în cibernetică, dr., conf. univ., Departamentul de Informatică, Facultatea de Matematică și Informatică. Interesele sale ştiinţifice ţin de următoarele domenii: tehnologii informaţionale, teoria categoriilor, informatica. Competenţe profesionale în tehnica de calcul şi tehnologii informaţionale: Assembler, Visual Prolog, Lisp, Pascal, C, C++, C#, Java, Php, Delphi, Oracle.
    Participă la conferinţe ştiinţifice şi simpozioane din Moldova, România, Estonia, Belgia, Germania, Bulgaria etc.
    Are publicaţii în diferite reviste ştiinţifice de circulaţie internaţională şi naţională. Este membru al  ROMAI –Societatea Română de Matematică Aplicată şi Industrială. Are publicate peste 30 de lucrări ştiinţifico-didactice în reviste de circulaţie naţională şi internaţională. Este autor şi coautor al 2 cărţi la disciplinele universitare „Securitatea informaţiei” şi “Criptografie”.
  • Ludmila NOVAC
    Expertă în Cibernetică, doctor, conferențiar universitar, Departamentul de Informatică Facultatea de Matematică și Informatică, USM, Cercetător ştiinţific superior, Institutul de Matematică şi Informatică "Vladimir Andrunachievici”, Universitatea de Stat din Moldova.
  • Natralia PLEȘCA
    Pleşca Natalia, expertă în IT, Departamentul de Informatică, Facultatea de Matematică și Informatică.Mentoră în cadrul Programului „Tekwill in Every School”
  • Sergiu BOZIANU
    Expert național în domeniul protecției datelor cu caracter personal
    Director ,,Data Protection Law Firm” (www.gdpr.md)
    Președinte Asociația pentru Protecția Vieții Private (www.privacy.md)

  • Natalia BALABAN
    Natalia Balaban, avocat cu peste 15 ani de experiență în Republica Moldova, este fondatoarea Balaban & Partners, companie specializată în consultanță juridică și instruiri în drept civil, comercial, concurență, protecția datelor și prevenirea spălării banilor, precum și în soft skills, comunicare si dezvoltarea competențelor profesionale. Este un promotor activ al digitalizării și modernizării avocaturii și justiției in Republica Moldova.

    Roluri și Realizări
    • Președinte al Centrului de Instruire a Avocaților (2022–2024).
    • Membru al Consiliului Uniunii Avocaților (2021–2024).
    • Inițiator al reformei fiscale pentru avocați (reducerea impozitului la 12%) și autor al proiectului digitalizării Uniunii Avocaților.
    • Natalia Balaban contribuie activ la dezvoltarea profesiei juridice prin participarea în multiple conferințe, grupuri de lucru și proiecte internaționale, inclusiv colaborări cu OECD, UE, Banca Mondială.
    Este recunoscută pentru expertiza sa prin diverse distincții profesionale și activează ca formator la instituții prestigioase din domeniul juridic. Competențele sale lingvistice în română, engleză, franceză și rusă facilitează colaborările sale internaționale și contribuția sa la dezvoltarea sistemului juridic din Republica Moldova.
    Distincții: Diplomă de Onoare (Uniunea Avocaților, 2018). Diplomă de Merit (UAM 2024).
Made on
Tilda