Mentori
 • Natalia Spînu
  Director al Institutului European de Studii Politice din Moldova (IESPM), fost șef al Centrului de Securitate Cibernetică al Guvernului (CERT-GOV) din cadrul Instituției Publice „Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică” cu o experiență de peste 10 ani în domeniul securității cibernetice și în multe arii ale acestuia, precum: managementul proiectelor TIC; dezvoltarea strategiei TIC; implementarea și auditul securității informațiilor; dezvoltarea politicii de securitate TIC.
 • Gül Altun
  Expertă în securitate cibernetică , Gül Altun , are mai mult de 10 ani experiență în diverse domenii, cum ar fi, teste de penetrare, analiza rețelei criminalistice, analiza programelor virusate și diferite tipuri de conformități. Gül Altun este licențiată în Informare și Comunicare la Instituțiile de Învățământ din Leiden, Olanda.
 • Elena Mârzac
  Expertă în comunicare strategică și subiecte de securitate. Are o experiență de peste 15 ani în gestionarea proiectelor, comunicare și promovare în sectorul asociativ, public-privat și cel academic.Elena Mârzac este licențiată în Relații Internaționale, Master în Administrarea Afacerilor, Doctorandă în Relații Internaționale avînd subiectul de cercetare “Comunicarea Strategică în sectorul securității și apărării”. A urmat cursuri la Școala NATO din Oberammergau (Germania) și Colegiul NATO din Roma (Italia).
 • Nataliya Tkachuk
  Șefa Direcției Informații și Securitate Cibernetică la Biroul Consiliului Național de Securitate și Apărare din Ucraina. De asemenea, ea deține funcția de secretar al Centrului Național de Coordonare pentru Securitate Cibernetică din Ucraina. Natalia Tkachuk are o experiență de peste 20 de ani în domeniul securității naționale și apărării. Nataliya este responsabilă pentru asigurarea coordonării și controlului asupra activităților principalilor actori de stat în sfera informațiilor și securității cibernetice.
 • Tatevik Davtyan
  Tatevik Davtyan este avocat cu dublă licență în statul New York (2016) și Republica Armenia (2019). Doctorandă în drept și cu un Master de la Georgetown University Law Center (Washington, D.C.). În prezent deține funcția de vicepreședinte juridic și conformitate la One Planet Group, o companie IT și media din San Francisco și este profesor asociat de Drept la Universitatea de Stat din Erevan ("YSU").
 • Ion-Mihai Danțiș
  Trainer ISO 20000, ISO 22301, ISO 27001, ISO 27005, ISO 27032, ISO 27035, ISO 27701, ISO 31000 și DPO, cu o experiență de peste 20 de ani în tehnologia informației, iar ultimii 10 ani s-au concentrat pe securitatea informațiilor. Mihai a inițiat, dezvoltat și condus programe de securitate a informațiilor în calitate de ofițer de securitate a informațiilor pentru mai multe companii, responsabil cu protecția datelor și manager de proiecte IT.
 • Oana Buzianu
  Un profesionist pasionat în domeniul securității informațiilor, care a făcut din securitatea cibernetică o prioritate în cariera sa. Cu peste 20 de ani de experiență ca specialist în securitate cibernetică și o înțelegere profundă a proceselor de intelligence, Oana se concentrează pe trecerea de la reguli și politici la valori și etică, la a face ceea ce trebuie, chiar dacă nimeni nu se uită.
 • Sanda Sandu
  Fondatoarea Platformei pentru Inițiative în Securitate și Apărare, Manager de program și expertă în securitate în cadrul Fundației Konrad Adenauer și Fellow în domeniul Drepturilor Omului în cadrul Wikimedia. Sanda Sandu are o experiență de peste 8 ani în domeniul societății civile și organizațiilor intenaționale, identificarea riscurilor de corupție, elaborarea politicilor de integritate, anticorupție și guvernarea sectorului de securitate.
 • Alexandru Angheluș
  Alexandru Angheluș (Prodefence CEO) este specialist în domeniul securității cibernetice, auditor al sistemelor de management al securității informațiilor și al implementării Directivei NIS, specilizat în analizarea de fraude financiare cibernetice, aplicații malware, vulnerabilități ale infrastructurilor și atacuri cibernetice. Un aliat permanent al utilizatorilor de tehnologie, prin intermediul analizelor/avertizărilor de securitate cibernetică, precum și prin intermediul cursurilor de securitate cibernetică oferite.
 • Ion Iordache, BEc.
  Economist de profesie și absolvent al unei școli militare de ofițeri cu specializarea în logistică, am peste 20 de ani de experiență profesională în activități de consultanță și educație profesională a adulților în domenii ca: securitatea privată, protecția datelor cu caracter personal (GDPR) fiind certificat ca "PECB Data Protection Officer" și în mai multe sisteme de management (ISO 9001, ISO/IEC 27001, ISO 28000 și ISO 37001) pentru care dețin certificări "PECB Certified Lead Implementer" și "PECB Certified Lead Auditor".
 • Sergiu Bozianu
  Expert național în domeniul protecției datelor cu caracter personal 
  Director ,,Data Protection Law Firm” (www.gdpr.md
  Președinte Asociația pentru Protecția Vieții Private (www.privacy.md)
 • Rik Veenendaal
  Rik s-a alăturat forțelor armate în 1978 și a servit în Corpul Marin Regal al Țărilor de Jos în diferite părți ale lumii, inclusiv în misiuni în Cambodgia și Irak. Din 2006 activează în domeniul securității IT și din 2012 până în 2020, a activat în calitate de coordonator senior în Echipa Computer Emergency Response (CERT) a Ministerului Apărării din Țările de Jos.
 • Nick Wobma
  Maior Nick Wobma a studiat Dreptul Informației (Information Law) la Universitatea din Amsterdam și la Universitatea Keio din Tokyo până în 2009. Ulterior, în 2010 s-a alăturat forțelor armate olandeze. În 2015, a devenit consilier juridic - specializat în domeniul securității cibernetice în cadrul Agenției de Informații și Comunicații NATO inclusiv consilier pentru „NATO Cyber Incident Response Capacity”.
 • Viorica Țîcu
  Decan al Facultatii Relaţii Internaţionale, Științe Politice și Jurnalism, Universitatea Liberă Internaţională din Moldova (ULIM), absolventă a Școlii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, Departamentul Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană, Bucureşti, România; Absolventă a Facultăţii de Istorie, Universitatea de Stat din Moldova; Studii Masterat în istorie (Studii Sud-Est Europene), Catedra UNESCO, Universitatea de Stat din Moldova;
 • Alexandru Bordea
  ‌Business trainer, consultant cu 17 ani experiență;
  Peste 5.000 de antreprenori consultați si peste 300 companii împachetate;
  Peste 180 de antreprenori în programul de mentorat;
  Fondator BRIDGE, Evenda si cofondator AngryBusiness.
 • Mircea-Constantin Șcheau
  Doctor în Ordine Publică și Siguranță Națională, cu o temă de interes pentru domeniul economic și de securitate - ”Criminalitatea informatică privind transferurile financiare”, care a primit „Premiul Victor Slăvescu” acordat de Academia Română. Autor / coautor a trei volume, peste cincizeci de articole științifice referitoare la management, aplicarea legii, infrastructuri critice, tehnologia informației, inteligență artificială, apărare, securitate cibernetică, lector în numeroase conferințe internaționale.
 • Larisa Găbudeanu
  Este un profesionist în domeniul securității cibernetice și protecția datelor personale, în prezent în cadrul unei bănci parte dintr-un grup regional din Europa. Este autor/coautor al mai multor cărți, inclusiv despre Tehnologia informației și managementul riscului de confidențialitate, autor de articole stiintifice, lector invitat și vorbitor la conferințe naționale și internaționale. De asemenea, are o vastă experiență ca avocat într-o firmă internațională de avocatură, consilierea clienților internaționali și coordonarea proiectelor legate de dreptul bancar, dreptul IT, criminalitatea cibernetică și probleme de protecție a datelor.
 • Andy Humphrys
  Andy are o experiență de peste 20 de ani în domeniile tehnologiei informației și securității informațiilor/cibernetice. Deține un Master în Securitate Informațională acordat de Royal Holloway, Universitatea din Londra, împreună cu mai multe certificări din industrie (CISSP, CISM, CRISC, CISM, CEH, ISO/IEC 27001 Lead Implementer, ISO/IEC 27005 Senior Lead Risk Manager, Social Engineering Pentesting Professional).
 • Tadeusz Chomicki
  Tadeusz Chomicki este diplomat de carieră și în prezent ambasador pentru afaceri cibernetice și tehnologie (Cyber & Tech Affairs) în cadrul  Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei. De asemenea, a fost ambasador în Republica Coreea (2001-2005) și ambasador în China și Mongolia (2009-2015). Domnul Chomicki a studiat la Universitatea din Varșovia, Universitatea Oxford și Institutul Universitar European și a primit un doctorat onorific în Hong Kong.

 • Mihai Goian
  Doctorand SNSPA(București) cu subiectul de cercetare “Implicații geopolitice ale războiului hibrid”; consultant în cadrul National Democratic Institute for International Affairs from Washington; fost consilier parlamentar(al Președintelui comisiei Românilor de Pretutindeni din Parlamentul României); peste 15 ani de experiență în web development;